JU 188

JU 188

Ukoliko vas je u petak, 09.11. kojim slučajem uhvatila panika vidjevši na nebu iznad Aerodroma Pribislavec/Čakovec njemačkog bombardera iz drugog svjetskog rata – nema potrebe dizati uzbunu za zračnu opasnost.
Iako vrlo uvjerljiv, zrakoplov Junkers Ju 188 koji ste vidjeli ipak je samo model. Naime, Aeroklub Međimurje je imao tu čast da ugosti modelara, konstruktora i vlasnika spomenutog modela Franz Obenauf-a (inače dragog nam gosta koji nas je već posjećivao na modelarskom i “velikom” aeromitingu u sastavu “Falcon wings” grupe) koji nam je vrlo rado demonstrirao svoje remek djelo.
Ovaj model raspona krila 5.4m (omjer 1:4) i težine 84kg pogone dva 5-cilindrična radijalna motora zapremnine 250ccm3 koji okreću trokrake elise te zvuče vrlo moćno i autentično.
Boju je majstorski odradio Klaus Herold, a cijeli projekt od ideje do realizacije trajao je čitavih 7 godina, te je prvi puta poletio 06.10.2018. – što znači da je tek navršio mjesec dana.
Prema najavama, moćno brunanje ovog modela možemo ponovo očekivati na proljeće, a do tada želimo svim sudionicima ovog projekta mnogo uspješnih letova!