Vitlo – Letalski Center Maribor

Vitlo – Letalski Center Maribor

Da škola ne završava formalnom obukom potvrdili su danas učenici jedriličarske škole Aerokluba Međimurje ( Bojan Kranjec, Marko Komar, Martin Dodlek i Tomislav Marić), te njihov nastavnik Damir Horvat koji su posjetili “Letalski Center Maribor” kako bi proširili svoja znanja i horizonte.
Cilj je bio jasan: Isprobati novi način starta (vitlo), letjeti novu jedrilicu i sletjeti na novi aerodrom.
Nakon “turističkog” razgledavanja aerodroma na kojem pažnju plijene izloženi MD-80 i hangar bogat “letnim parkom”, dočekani su u srdačnoj atmosferi te su se pridužili briefingu na kojem su učenici dobili osnovno teoretsko znanje o startu vitlom. Lagana pauza za kavu i juriš na start – vremena nema za gubljenje, budući da je taj dan planirano (i odrađeno) 60-tak letova.
Slobodni smo reći da su učenici dobro odradili svoje startove, letove, upoznali su nove jedrilice i prilično su se dobro snalazili na poprilično živom aerodromu na kojem se istvoremeno odvijaju padobranske, jedriličarske i motorne aktivnosti, kao i civilni promet Mariborskog aerodroma, a uživali su i u trenažnim preletima policijskog helikoptera.
Letački je dan bio dug, pa je cijela ekipa, koja je boravila na uzletno-sletnoj stazi od jutra do samomg mraka ogladnila – spas su našli u toplom obroku u režiji jednog od nastavnika letenja
Ovim se putem zahvaljujemo cijeloj ekipi “Letalskog Centra Maribor”, te se preporučamo za neki drugi put