Letenje je želja mnogih zaljubljenika u avijaciju, međutim većina ne ostvari svoje snove. Razlozi mogu biti različiti, ali najgori su vezani uz neinformiranost i predrasude.

Aeroklub ima dugu tradiciju školovanja motornih pilota i pilota jedrilica – U proteklih gotovo 70 godina obučeno je više stotina pilota, od kojih su mnogi postali komercijalni ili vojni piloti. Nastavnici letenja, kako teorijskog tako i praktičnog dijela, su iskusni letači i mehaničari koji s entuzijazmom prenose svoje znanje na buduće pilote.

Pilot možete postati sa navršenih 16 godina i ukoliko nemate zdravstvene probleme koji predstavljaju potencijanu opasnost u letenju – nemojte da vas ova rečenica obeshrabri, ukoliko se osjećate zdravo, vrlo vjerojatno ste zdravstveno sposobni upravljati zrakoplovom.

Aeroklub školuje dvije vrste pilota:

– Pilot motornog zrakoplova (PPL)
Pilot jedrilice (GPL)

Škola letenja za jedriličara obuhvaća 110 sati teoretske nastave kroz devet predmeta iz područja konstrukcija, pitostatike, mehanike, aerodinamike, meteorologije, komunikacija, ljudskih sposobnosti i ograničenja, propisa i sl, te 65 letova od kojih 30 sa instruktorom i 35 samostalno.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz školu letenja, ne ustručavajte se kontaktirati nas!

20161015_1758531